Doneren

Doneren kan op verschillende manieren. Met uw donatie steunt u de KDOV in haar missie het liturgisch en artistiek stijlbegrip van de kerkmusici te bevorderen en de behartiging van de geestelijke en materiële belangen van haar leden.
Wanneer u zoekt naar een speciale doelstelling of het te doneren bedrag nadrukkelijk voor een specifieke activiteit is bestemd, neem dan contact op met de voorzitter van het KDOV-bestuur, Mark Heerink.

ANBI status
Het KDOV heeft de ANBI status, RSIN 815676724, waardoor het voor u fiscaal aantrekkelijk kan zijn om te schenken. Dankzij de ANBI status hoeft er geen successierecht of schenkingsrecht over erfenissen en schenkingen betaald te worden door de KDOV. Iedere euro komt daarmee volledig ten goede aan de KDOV of de door u ondersteunde projecten en doelen. De KDOV heeft de verplichting financiële gegevens te publiceren over het voorbije boekjaar.

Eenmalige schenking
Een eenmalige schenking is wat de naam zegt, een eenmalige gift. U bepaalt de omvang. Een eenmalige gift kan al vanaf € 50. Deze gift is aftrekbaar van de inkomstenbelasting indien het totaal van uw giften in het betreffende jaar meer dan 1% van het verzamelinkomen (minimaal € 60,-) is. Er geldt een maximale aftrek van 10% van het verzamelinkomen voor al uw giften.

Periodieke schenking
Een periodieke schenking is de schenking van een vast en gelijkmatig  bedrag per jaar gedurende een periode van minimaal 5 jaar. Deze schenking is volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wil vastleggen (tegen additionele kosten) of via een schriftelijke overeenkomst met de KDOV.

De KDOV opnemen in uw testament
U kunt de KDOV ook opnemen in uw testament. Dat kan op verschillende manieren:

  • Een legaat: een bepaald bedrag van uw vermogen kent u toe aan de KDOV;
  • Een fonds op naam: vanaf €25.000 kunt u ook een eigen fonds oprichten uit uw nalatenschap;
  • Als erfgenaam.

Algemene informatie
Alle schenkingen kunnen worden overgemaakt naar ING Bank,  NL42INGB0001031344 t.n.v. Katholiek Dirigenten en Organisten Vereniging te Vleuten. De KDOV is als vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40478363.

Verder lezen:

Scroll naar boven