EINDHOVEN - Van vrijdag 21 september tot en met zondag 23 september 2018 vindt onder auspiciën van Collegium Musicum Eindhoven in de Catharinakerk aldaar een festival plaats rond het recent door Klais gerenoveerde Verschueren-orgel. Het uit 1936 daterende Verschueren-orgel was lange tijd het grootste orgel van Nederland. Ook het Klop-kistorgel en het vorig jaar in de kerk geplaatste zgn. Don Bosco-orgel (kas uit 1667) worden tijdens het festival bespeeld.
Medewerking verlenen o.a. Jan Hage (openingsconcert), Ruud Huijbregts, Geert Bierling en de Engelse organist Wayne Marshall, die het slotconcert verzorgt. Op zaterdagochtend verzorgt Jacob Lekkerkerker een (voor iedereen toegankelijke) workshop over de muzikale gebruiksmogelijkheden van de nieuw aangebrachte Setzer en aansluitend zal hij zelf een en ander demonstreren tijdens een lunchconcert.  Op zaterdagmiddag is er een concert met muziek voor orgel en strijkers (o.m. Haydn en Mozart) en op zaterdagavond staat er een Nacht van de Stadsorganisten gepland. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er activiteiten voor kinderen met het DOE-orgel van de Brabantse Orgelfederatie.
Een gedetailleerd programma (met toegangsprijzen) en aanmeldingsformulieren voor de workshop en de kinderactiviteiten zijn te vinden op www.muziekindecathrien.nl