In 2017 organiseert de KSSG (Kerkelijke Stichting St. Gregorius) in het bisdom Haarlem-Amsterdam drie studie- en contactdagen voor amateurorganisten.

De eerste zal plaatsvinden op zaterdag 11 maart in de O.L.V. Geboortekerk in Uitgeest. Docent Geerten Liefting (1e-prijswinnaar Haarlems Improvisatieconcours 2016) zal de aanwezigen uitleggen hoe een eenvoudige improvisatie gemaakt kan worden. Daarnaast is het voor alle deelnemers mogelijk om ook zelf meegebracht repertoire te spelen op het in 2016 gerestaureerde Adema-orgel uit 1898.

De tweede studie- en contactdag zal plaatsvinden op zaterdag 22 april in de Sint-Laurentiuskerk te Alkmaar.  De uit Letland afkomstige organiste Una Cintina zal de aanwezigen informeren over de orgelliteratuur uit de Baltische staten. Daarnaast is het voor alle deelnemers mogelijk om ook zelf meegebracht repertoire te spelen op het in 2016 gerestaureerde Pels-orgel uit 1950.

De derde studie- en contactdag zal plaatsvinden in de Grote Kerk te Oosthuizen op zaterdag 17 juni. In deze kerk staat het wereldberoemde orgel uit de 15e/16e eeuw. De Italiaans-Nederlandse organist Matteo Imbruno zal de aanwezigen vertellen over de Italiaanse orgelcultuur en daarbij repertoire aanreiken dat geschikt is voor amateurorganisten. Uiteraard is er ook op deze dag gelegenheid om het orgel te bespelen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.kssg.nl of contact opnemen met Mark Heerink, regionaal medewerker kerkmuziek van de KSSG: m.heerink@kssg.nl of 06-23400843.